Начало Здравна медиа Здравни новини MEDTRONIC обявява стартирането на нова, резултатно-ориентирана програма за обучение

MEDTRONIC обявява стартирането на нова, резултатно-ориентирана програма за обучение

MEDTRONIC обявява стартирането на нова, резултатно-ориентирана програма за обучение - изображение

Въвежда нов подход към здравното образование и развитие, фокусиран върху стойността за пациента

ДЪБЛИН9 февруари 2017 г. Днес Medtronic обяви, че стартира програмата Medtronic Impact за района на Европа, Близкия изток и Африка, като част от своите усилия, насочени към здравеопазване, фокусирано върху произвеждането на качествени, високо ефективни и достъпни здравни услуги, генериращи по-добри здравни резултати за пациентите (Value-Based Healthcare).

 Medtronic Impact въвежда изцяло нов подход към здравното образование и развитие, надхвърлящ рамките на традиционното обучение, базирано на продукти и процедури, и цели да осигури обучение, основано на резултатите, които са от значение за пациентите. То ще покрие много широка гама от теми за целия спектър от здравни услуги и ще обхване повече от 500 000 здравни специалисти през следващите пет години.

 Програмата ще даде възможност на здравните специалисти от всички нива да разширят и надградят своите умения и знания посредством специално разработени пътеки на обучение, съобразени с тяхното ниво на експертен опит и специалност. Тези многоетапни пътеки ще покриват много широк спектър от теми и ще използват широка гама методики за обучение, за да окажат подкрепа за развитието на здравните специалисти в един свят, в който концепцията за Value-Based Healthcare набира сили.

 „Програмата Medtronic Impact е значителна инвестиция, която поставя качествено нов стандарт за професионално развитие в сектора на медицинската индустрия“ - заяви Роб тен Ход, изпълнителен вицепрезидент и президент на Медтроник за Европа, Близкия изток и Африка. „Нейният иновативен, широкообхватен учебен план не само ще даде възможност на здравните специалисти да получат достъп до обучение, което е важно за развитието на клиничните им умения, но също така ще изгради и по-голям диапазон от неклинични компетенции на фона на все по-бързия напредък към една среда, в центъра на която сe поставят по-добрите здравни резултати за пациентите“.

 

Medtronic Impact се концентрира също върху разработването на мрежа за партньорство със световноизвестни здравни институции, в които ще се разработват и предлагат високоспециализирани програми за обучение. Тези връзки са от огромно значение за да се даде възможност на здравните специалисти и Medtronic да реализират целите си за резултатно-ориентирано обучение.

 Новосъздадената мрежа до момента включва:

  • Кампус Барселона, Каталуния, Испания

  • Европейски институт по телехирургия (IRCAD), Страсбург, Франция

  • Медицински център при Маастрихски университет, Холандия

  • Лаборатория „Сънскил“, Университет „Стеленбох“, Република Южна Африка

  • Медицински факултет при Университета в Дънди, Дънди, Шотландия

 Майк Роби, старши директор, завеждащ „Обучение и иновации“ в Medtronic, заявява: „Сътрудничеството с водещи в света здравни институции ще ни даде възможност радикално да преобразим начина, по който разработваме и осъществяваме обучението и образованието. Твърдо вярваме, че колективните усилия и мрежата, която изграждаме, ще създадат повече стойност и ще имат положителен ефект върху резултатите, които са от значение за пациентите.“

 Medtronic Impact се ангажира да включи новоразработени образователни имерсивни методи в онлайн среда, които допълват предлаганите от Medtronic сесии на присъствено обучение „лице в лице“. Тя ще пусне в действие персонализиран уеб портал, чрез който здравните специалисти ще имат достъп до своите собствени, кариерно-ориентирани индивидуални пътеки на обучение.

 Платформата също така ще използва и иновативни технологии, като виртуални класни стаи, добавена реалност и възможности за високоспециализирано обучение посредством телемедицина, за да се осигури възможно най-богато и комплексно oбучение.

 Medtronic Impact е многогодишна програма, която стартира през 2017 година. За повече информация, моля, посететеhttp://www.medtronic.eu/IMPACT.

 За Medtronic

 Medtronic plc (www.medtronic.com) със седалище в Дъблин, Ирландия, е една от най-големите компании в света в областта на медицинските технологии, услуги и решения - облекчавайки болката, възстановявайки здравето и удължавайки живота на милиони хора по света. Medtronic има повече от 88 000 служители в цял свят и предоставя услуги на лекари, болници и пациенти в близо 160 държави. Компанията поставя в своя фокус партньорството със заинтересовани страни по целия свят, за да осигурят напредък в здравеопазването - „По-напред, Заедно“.

Всички изявления с прогнозен характер включват рискове и несигурност като тези, които са описани в периодичните отчети на Medtronic, съхранявани при Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ. Действителните резултати може да се различават съществено от очакваните резултати

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимки