Начало Здравна медиа Здравни новини Фармацевтичната компания Pfizer се насочва към иновативните лекарства

Фармацевтичната компания Pfizer се насочва към иновативните лекарства

Фармацевтичната компания Pfizer се насочва към иновативните лекарства - изображение

Американската фармацевтична компания обяви промените, които настъпват в начина на функционирането й. Тя разделя бизнеса си на три подразделения- за иновативни лекарства, за установени медикаменти и за потребителско здравеопазване.

Според изпълнителния директор на компанията Иън Рийд реформата е напълно естествена и е част от развитието на компанията. Свързана е както с наложилите се продукти, така и с проектите, които Pfizer разработва. В същото време този процес има отношение и към очакванията за значително понижение на влиянието от падането на защитните патенти след 2020 г.

В подразделението за установени лекарства ще присъстват повечето от марките на компанията, които вече не са защитени от патенти. Сред тях и лекарството за неврологични болести Lyrica, чийто патент се очаква да отпадне в края на тази година, а промените реално ще влязат в сила в началото на фискалната 2019 г. както и Viagra.

В същото време стана ясно, че фармацевтичният гигант отлага с половин година повишаването на цените своите продукти. Причината се крие в критиките за високите цени на лекарствата, които президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи към Pfizer и други производителите.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: medicalnews.bg
Снимка: mlive.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияПроизводителиНовиниСоциални грижиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеСпециалистиАнкетиОрганизацииАптекиЛеченияРецептиОткритияКлинични пътекиНаправления в медицинатаГеография