Начало Здравна медиа Здравни новини Фармацевтична компания придобива IT бизнес

Фармацевтична компания придобива IT бизнес

Фармацевтична компания придобива IT бизнес - изображение

Фармацевтичната компания Roche е закупила компанията Flatiron Health за 1,9 милиарда долара. Сделката ще бъде финализирана до юни.

Новата придобивка разширява възможностите пред известния производител на лекарства особено в сферата на онкологията, която е водеща за основата през 1896 г. швейцарска компания.

Според мениджъра й Даниел О’Дей става дума за важна и значима стъпка по отношение на персонализираната здравна стратегия. От Roche са убедени, че благодарение на данните и доказателствата много по-бързо и лесно ще разработват своите иновации.

Американската фирма Flatiron Health е лидер по отношение на софтуера за електронното досие в областта на онкологията, но и в онкологичните изследвания.

По повод сделката медиите припомнят, че швейцарския фармацевтичен гигант е инвестирал 10,4 милиарда швейцарски франка в изследвания през 2017 г.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: clinica.bg, roche.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлИсторияСоциални грижиПроизводителиНовиниСнимкиЛюбопитноНаправления в медицинатаСпециалистиПсихологияНаучни публикацииВидеоЗаведенияИзследванияОрганизацииКлинични пътекиНормативни актовеАлт. медицинаПрезентации