Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Алкохолът помага в научаването на чужди езици

Алкохолът помага в научаването на чужди езици

Алкохолът помага в научаването на чужди езици - изображение

Алкохолът помага в изучаването на чужди езици и по-успешно демонстриране на вече наученото. Това показват резултатите от проучване на британски специалисти.

Всеизвестно е, че алкохолът постепенно сваля всички прегради и страхове. Повечето хора са склонни да извършват неща, за които обикновено се въздържат. Оказва се обаче, че питието има и своята положителна страна.

Учените от Холандия установяват, че под влиянието на алкохол, човек е склонен по-лесно да запаметява чужди езици и по-свободно да демонстрира наученото. В свое изследване са участвали 50 германци, които живеят в Холандия и учат в университета в Маастрихт. Студентите учат, четат и пишат на холандски. Специалистите са разпределили две групи, според телосложението им. Едната група е трябвало да изпие определено количество алкохол, а другата е трябвало да бъде трезва. Задачата е била да проведат диалог на холандски с местни хора за няколко минути.

Резултатите от проучването са показали, че групата, която е консумирала питие се е справила по-добре – студентите са имали по-добро произношение и са включвали и по-специфични изрази. Важно е да се отбележи, че става въпрос за малко количество алкохол в изследването.

Според учените това се дължи на факта, че едно питие развива по-добре паметта и мисленето. Алкохолът намалява риска от сърдечносъдови заболявания, а увеличава притока на кръв към мозъка. Това оказва положителен ефект върху умственото развитие.

Специалистите считат, че само едно питие може да помогне за по-добри резултати в изучаването на чужди езици. По-голямото количество алкохол обаче може да предизвика обратен ефект, предупреждават учените.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноИсторияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлНовиниХрани и ястияСнимкиЛеченияРецептиХранене при...СпортВидеоАлт. медицинаОрганизацииИзследванияЗдравни проблемиЕ-тата в хранитеБотаника