Аспержите контролират кръвната захар

Редовната консумация на аспержи държи нивото на кръвната захар под контрол и увеличава производството на инсулин в тялото, хормона, който помага за абсорбирането на глюкозата.
Ако не бъде лекуван, диабетът от втори тип увеличава опасността от сърдечен удар, слепота и ампутиране на крайници. Но ако бъде установен навреме, той може да бъде контролиран с диета и лекарства.
Мазните храни и нездравословният начин на живот увеличават опасността от развиване на заболяването.
За да проверят дали аспержите могат да са от полза, учените от университета в Карачи инжектирали на мишки химически вещества, предизвикващи диабет, с ниски нива на инсулин и високо съдържание на кръвна захар. След това те лекували половината с екстракт от растението аспержа, а другата половина с утвърденото лекарство срещу диабет глибенкламид.
Мишките били хранени с екстракта от аспержи в малки или големи дози всеки ден в продължение на 28 дни. След това били направени кръвни изследвания за установяване на промените в диабета. Резултатите показали, че аспержите намаляват нивата на кръвната захар, но не подобряват производството на инсулин. Само големи дози от екстракта оказали значително въздействие върху производството на инсулин от панкреаса, органа, който освобождава хормона в кръвообращението.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
СУОНСЪН АСПЕРЖИ капсули 400 мг * 60
ЕКВИЛИБРА ФАСТ ДРЕНА 500 мл
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ АСПЕРЖИ капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Диета № 9 - при диабет
- Аспержа, Зайча сянка
- И билките имат странични ефекти
- Повишена кръвна захар сутрин
- Как да запазим здрави нервите си
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Висока кръвна захар
- Инсулинова писалка
Коментари към Аспержите контролират кръвната захар