Боровинките - враг на лошия холестерол
Лабораторни изследвания на американски учени доказали, че добавянето на този плод към менюто влияе много положително на нивата на холестерола. Опитните животни, които консумирали боровинки заедно с редовната си храна, имали около 45% по-ниски стойности на вредния за организма липопротеин.
Естествено, необходими са още изследвания, които да подкрепят получените резултати, но и проучванията до този момент разкриват положителните качества на боровинките. Най-полезни са те при диабет и затлъстяване.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Висок холестерол
- Висок HDL холестерол
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Методи за лечение на анорексия
- Повишено ниво на VLDL-холестерол
- Изследване на триглицериди и холестерол
- Нисък HDL холестерол
Коментари към Боровинките - враг на лошия холестерол