Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Безработицата може да е причина за възникване на диабет

Безработицата може да е причина за възникване на диабет

Безработицата може да е причина за възникване на диабет - изображение

Хората, които могат да загубят работата си, са подложени на по-висок риск от заболяване на диабет тип 2, съобщават научни сътрудници от Университетския Колеж в Лондон, Великобритания.

Учените са анализирали данните на 141 000 жители на САЩ, Европа и Австралия на средна възраст от 42 години. В хода на изследването те са установили, че рискът от развитие на захарен диабет е с 19% повече сред тези, които нямат гарантирана дългосрочна заетост в сравнение с тези, които са сигурни в своята работа.

Изследователите са подчертали, че проучването не доказва причинно-следствената връзка между безработицата и захарния диабет.

"Негарантираната заетост се свързва с риска от увеличаване на телесната маса, което се явява фактор за развитие на захарен диабет", коментира Джейн Ферри, автор на изследването.

Лицата, с риск от безработица, също са застрашени от развитие на исхемична болест на сърцето, усложнение при захарен диабет и други.

Наличието на стабилна работа може да повлияе на резултатите при лечение на заболяване. Безпокойството от безработица или загуба на работата може да доведе до развитие на захарен диабет.

Снимка: alriyadhtrading.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиИсторияНовиниЛайфстайлИнтервютаСнимкиХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияДиетиТестовеЛеченияБотаникаОрганизацииСпортЗаведенияМедицински изследванияКлинични пътекиЗдравни проблемиСпециалистиАлтернативна медицинаПроизводители