Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Бирата действа обезболяващо

Бирата действа обезболяващо

Бирата действа обезболяващо - изображение

Консумирането на бира, освен наслада, придава и удивителен ефект на организма. Бирата действа обезболяващо, твърдят специалисти от университета в Гринуич.

По способността си за намаляване на болката бирата не отстъпва на медикаментите в аптечната мрежа.

В свое изследване учените са констатирали, че консумирането на напитката действа изключително добре, дори в някои случаи е по-ефективна от употребата на парацетамол.

Резултатите от 18 теста показват, че болкоуспокояващият ефект от бирата е доволно силен. Не трябва да се забравя, че алкохолът понижава прага на чувствителност“, коментират авторите на изследването.

Според тях, развитието на алкохолна зависимост в при някои хора се свързва именно с обезболяващите свойства на алкохола. За да се усети ефекта на питието като болкоуспокояващо обаче, трябва да се консумира повече от два литра. Въпреки това специалистите посочват, че не трябва да се прекалява с нея в качеството и на болкоуспокояващо.

Обезболяващият ефект се съхранява определено непродължително време. Бирата помага за кратко, но дълготрайните неблагоприятни последици от големите количества алкохол се запазват дълго време, напомнят експертите.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: HighViewArt.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияНовиниБотаникаСпортЛеченияЛайфстайлРецептиЗдравни съветиАлтернативна медицинаХрани и ястия