Виното предизвиква мозъка да работи усилено и да анализира
Пиейки вино, човек задейства най-различни центрове в мозъка си и го кара да анализира много информация. Напитката влияе както на сензорите в органа, така и предизвиква реакции в частите, които отговарят за емоциите.
Поемането на виното в устата отключва реакции в мозъка и той се опитва да разгадае съставките и ароматите на напитката, което се оказва много по-силен стимул за него, отколкото удоволствието от музиката или справянето с някаква трудна задача например.
Оказва се, че виното предизвиква и емоционални възприятия. Роля играят спомените ни, моментното ни състояние и настроение. Върху вкуса на напитката влияят още полът, възрастта, дори съставът на слюнката ни, който е генетично обусловен.
По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: telegraph.co.uk
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАК ДА РАЗВИЕМ ПОТЕНЦИАЛА НА ДЕТСКИЯ МОЗЪК - д-р ДАНИЕЛ СИЙГЪЛ И д-р ТИНА ПЕЙН БРАЙСЪН - ХЕРМЕС
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНОЦЕТИ МЕДЕН ОЦЕТ 250 мл
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Мозъчни лезии
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Енергийни точки за облекчаване на стрес, депресия и емоционален дисбаланс
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- КП № 56 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИ НА ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНИТЕ НЕРВИ (ЧМН), НА НЕРВНИТЕ КОРЕНЧЕТА И ПЛЕКСУСИ, ПОЛИНЕВРОПАТИЯ И ВЕРТЕБРОГЕННИ БОЛКОВ И СИНДРОМИ
- Черимоя
- Мандраке, Мандрагора
- Асоциативни корови зони
Коментари към Виното предизвиква мозъка да работи усилено и да анализира