Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Вредна ли е хомеопатията?

Вредна ли е хомеопатията?

Вредна ли е хомеопатията? - изображение
  Едно от най-безвредните и ефикасни лечения е хомеопатията. Понякога обаче хомеопатичните прапарати могат да нанесат по-голяма вреда, от колкото алопатията. Защо се получава така?

  Както във всяко друго лечение важното е кой е предписал лекарството и дали не сме приложили самолечение. В Англия хомеопатия се изучава за повече от две години и дори и след това самите ученици не могат да кажат, че са добри хомеопати. Както с всяко друго нещо в България и това е изопачено. Лекарите тук изкарват курсове за по 2-3 месеца и се наричат хомеопати, но не променят мисленето си на лекари, което в хомеопатията трябва да се обърне на 180 градуса. Основното нещо във всяко холистично лечение е, че се гледа на човека като цяло - характер, навици, поведение, начин на хранене, начин на спане и чак накрая се взимат под внимание физическите симптоми. Какво обаче правят повечето лекари-хомеопати?

  Изписват минимум 5 лекарства на един човек и след това започват проблемите. Ако самият пациент няма нищо общо с характеристиките на лекарството, в най-добрия случай ще го изпие и няма да се случи нищо. В лошия случай обаче ще се получи така нареченото - доказване на лекарството.

  Тогава се появяват симптоми, които пациентът не е имал преди това. Повечето от тези симптоми след това е трудно да се премахнат, поради простата причина, че хомеопатията действа на енергийно ниво и пораженията там са трудни за изчистване. Отивайки при друг хомеопат ще стане още по-голямо объркване, защото следващият няма да знае дали това са стари симптоми, които са се върнали, дали са нови следствие на доказване на лекарство и става един омагьосан кръг. Повечето ще кажат, че лекарството може да се блокира с мента или камфор, но има и изключения.

  Моят съвет към всички лекуващи се с хомеопатия: Никога не вземайте хомеопатичен прапарат, който примерно е помогнал на съседката. Никога не вземайте лекарство на своя глава, защото сте прочели че помага при световъртеж например. Никога не пийте няколко хомеопатични лекарства наведнъж. Никога не вземайте хомеопатични лекарства, когато сте здрав.

  Лекарствата са безвредни,т.е нямат странични ефекти, не съдържат токсични вещества. Въпросът е подобен на "безвреден ли е скалпелът?" Безвреден е, зависи в чии ръце се намира, обаче.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.8, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСпециалистиОрганизацииСнимкиИсторияАлтернативна медицинаАнкетиБотаникаПроизводителиЗаведенияНаправления в медицинатаЛеченияПсихологияЛайфстайлХранене при...Нормативни актовеРецептиСпортСоциални грижиИнтервютаТестовеОткритияОбразованиеКлинични пътекиЛичностиГеография