Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Възглавница успокоява и приспива деца аутисти

Възглавница успокоява и приспива деца аутисти

Възглавница успокоява и приспива деца аутисти - изображение

Съществува възглавница, която служи като терапевтичен предмет, успокояващ и улесняващ грижата за деца с аутизъм. Уникалността й се състои в това, че щом детето легне на нея, започва да звучи лека, приятна и релаксираща музика, която чува само то, намалява негативното напрежение и приспива детето. Наречена е Dreampad pillow и от години служи не само като добър помощник в грижите за малките аутисти, но и често се ползва от възрастниите като добро средство за заспиване и успокояване.

Един от създателите на възглавницата - Рандал Редфилд, обяснява, че са използвани не обикновени предаватели, а специални преобразуватели на звука, които правят така, че музиката не достига до ползвателя на възглавницата чрез звукови вълни, а преминава през тялото като вибрации и директно въздейства на нервната система, конкретно на парасимпатиковия дял. Особено ефективен е този подход и метод при тревожни деца, аутисти и такива, които са преживели силен стрес.

Редфилд е категоричен, че откакто се продава Dreampad pillow, няма нито един инцидент с нея, затова тя е напълно безопасна и сигурна. Все пак се използва предимно от деца със специални потребности и проверката дали е надеждна е направена в Колумбийския университет.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: umass.edu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноИнтервютаЛайфстайлАлтернативна медицинаХранене при...ПсихологияИсторияОрганизацииСпортСоциални грижиСнимкиЗдравни съветиРецептиАнкетиЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника