Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Глюкозата може да намали времето на раждане

Глюкозата може да намали времето на раждане

Глюкозата може да намали времето на раждане - изображение

Глюкозата може да ускори раждането и по този начин да намали времетраенето на процеса особено за жените, които раждат за първи път, информират учени от университета в Шербрук.

Продължителното раждане е процес, който продължава повече от 20 часа при жени, които раждат за първи път и повече от 14 часа за жени, които раждат за втори или трети път. Освен това при такъв дълъг процес шийката на матката се разкрива по-малко от сантиметър на час.

Специалисти от университета в Шербрук обясняват, че глюкозата може да ускори процеса на раждане, особено при жените, които ще стават майки за първи път. В тяхно изследване са участвали близо 200 бременни. Първата група от участничките е получила стандартен солен разтвор за отстраняване на околоплодните води, а втората група е била на глюко-солен разтвор.

Учените са установили, че при жените от втората група родилния процес е продължил средно със 76 минути по-малко, отколкото при жените от първата група. Въпреки това специалистите отбелязват, че вида на разтвора не е повлиял на родоразширението и на показателите на новороденото здраво бебе.

Според учените е добре да се предлага глюко-солен разтвор на майките в процес на раждане, за да се облекчи и намали самият процес.

Снимка: Repromeda

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлДиетиБотаникаЗдравни съветиСъставкиЛюбопитноЛеченияСнимкиНовиниМедицински изследванияАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеИсторияХранене при...Социални грижиПроизводителиЗаведенияОрганизацииПсихологияКлинични пътекиСпециалисти