Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Грубото отношение на хората влияе върху туристическата привлекателност на една страна

Грубото отношение на хората влияе върху туристическата привлекателност на една страна

Грубото отношение на хората влияе върху туристическата привлекателност на една страна - изображение

Ходили ли сте на екскурзия в чужда страна, която ви е посрещнала само с негативно отношение и негостоприемност? Не сте сами. Публикувана е класация на страните с най-грубо отношение към туристите. Класацията е съставена на базата на гласовете, които потребителите са дали за всяка страна. В допитването са се включили повече от 1 200 души от различни страни.

Първи в класацията са Франция, Русия, Великобритания и Германия.

Като се има предвид репутацията й на леко снобска държава, не е чудно, че Франция заема първо място в класацията с почти една пета от гласовете.

„Това е често срещан стереотип за Франция, което не го прави истина", споделя редакторът на сайта Сам Болдуин. Плюс това съществува дългогодишно съперничество между англофилите и франкофилите, което също може да е оказало влияние на гласуващите.

На второ и трето място в класацията се нареждат Русия и Великобритания. Интересното в случая е, че 60% от анкетираните са британци. Изглежда британците са не само груби, но и самокритични. Те са гласували за себе си и като за най-лошите туристи в света.

Що се отнася до Русия, Татяна Данилова, която е мениджър за руския пазар на сайта, в който е публикувано излседванто обяснява: „Второто място на Русия в класацията може да се дължи на културните различия. Руският език не е толкова учтив, колкото английския. Така че, когато руснаците започнат да говорят на английски може да звучи грубовато, но хората нямат предвид това".

Карибите, Филипините и Бразилия пък са класирани като най-гостоприемни страни.

На осмо място е Испания, следвана от Италия, Полша и Турция. От Балканските страни най-големи грубияни са гърците и хърватите.

Ето и топ 20 на най-грубите държави:

1.Франция
2. Русия
3. Великобритания
4. Германия
5. Други страни
6. Китай
7. САЩ
8. Испания
9. Италия
10. Полша
11. Турция
12. Индия
13. Швеция
14. Гърция
15. Хърватия
16. Австрия
17. Кипър
18. Египет
19. Корея
20. Норвегия

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиСпортПсихологияСоциални грижиНовиниЛеченияИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияСпорт и туризъмОбразованиеНормативни актовеОрганизации