Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Две са изкушенията, развалящи диетите

Две са изкушенията, развалящи диетите

Две са изкушенията, развалящи диетите - изображение

Бирата за мъжете и шоколадът за жените са двете изкушения, които развалят диетите, сочи ново проучване на фирма "Laughing Cow", производител на сирена във Великобритания.

През съзнателният си живот хората започват различни диети над 180 пъти, повечето от които завършват с провал. Това се дължи на заобикалящите изкушения под формата на сладкиши, напитки или други нездравословни храни.

Проучването е обхванало повече от 2000 души, които са започвали диети средно три пъти годишно. 55% от тях признават, че опитите за борбата с излишно тегло са завършили с провал.
Изследването показва също, че мъжете (26%) спазват по-лесно диета, отколкото жените (13%). Силният пол се оказват по-упорити в поддържането на диета с цел отслабване, въпреки предишен неуспех, доколкото този стимул при жените е доста нисък. 50% от тях са склонни да се откажат при дори от един провал.

Анализът на изследването показва, че над 60% от мъжете и жените са склонни да започнат диета, но при минимални резултати мотивацията спада драстично. Комбинацията от липса на стимул и заобикалящи изкушения обикновено обрича труда на провал. 29% от мъжете заявяват, че основно изкушение за тях е бирата, а 45% от жените - шоколадът.

Интересен е фактът, че чипсът е от храните, които изкушават и развалят диетата и на двата пола.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: express.co.uk
Снимка: hsl.guru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайлРецептиАлт. медицинаИсторияНовиниХрани и ястияБотаникаСнимкиВидеоХранене при...ПсихологияЛеченияСпортАнкетиТестовеНормативни актовеЕ-тата в хранитеЗаведенияИнтервютаОрганизацииПроизводителиКалкулатори