Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата и юношите с ревматологични заболявания са поддатливи на инфекции

Децата и юношите с ревматологични заболявания са поддатливи на инфекции

Децата и юношите с ревматологични заболявания са поддатливи на инфекции - изображение
Децата с ревматологични заболявания са изложени на висок риск от инфекции заради нарушен имунитет и честата употреба на имуносупресорни лекарства.

Ето защо поставянето на ваксини при такива деца се обсъжда от много специалисти, които считат, че при такива пациенти имунният отговор е недостатъчен за да осигури защита. Някои специалисти дори се страхуват, че ваксините биха могли да доведат до постоянен автоимунен отговор и да доведат до сериозни проблеми, включително и обостряне на ревматологичното заболяване.

Изследване показва данни, отнасящи се до риска от прилагането на ваксини, имуногенезиса, ефективността и поносимостта на ваксините, които се препоръчвт на деца с ревматологични заболявания. Според резултатите от изследването освен поставянето на ваксините от имунизационния календар при здрави деца, силно се препоръчва и противогрипна ваксинация заради риска от сериозни инфекции при пациенти с ревматологични заболявания.

И все пак, необходими са по-нататъшни изследвания в тази област.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИзследванияСпециалистиСнимкиНовиниЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлИсторияНормативни актовеИнтервютаВидеоАнкетиЗдравни съветиМикробиологияДиетиОрганизацииХранене при...ЛеченияТестовеКлинични пътекиБотаникаНаправления в медицинатаПсихологияСпортРецептиСоциални грижиЗаведенияОбразование