Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания
Оказва се, че ежедневната консумацията на черен шоколад в продължение на десет години значително намалява риска от сърдечен удар или инсулт, откриха австралийски учени.
Изследване на 2013 австралийци, проведено от Университета Монаш в Мелбърн, установи, че ако всеки ден похапваме 100 грама шоколад, съдържащ 70% какао, ефективно ще намалим риска от внезапните заболявания.
"Доказахме значителните ползи за здравето от черния шоколад. Какаовата терапия може да се използва като алтернатива или допълнение към лечението на сърдечни заболявания. Хранителната алтернатива е доста привлекателна за много хора", категорични са учените.
Похапването на шоколад е една сладка терапия за здраво тяло и добро настроение.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Левурда, Див чесън
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- д-р Елка Маринова Станчева
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- д-р Бехидже Баязидова Садарзанска
- И билките имат странични ефекти
- д-р Кремена Петкова Минкова
- д-р Петя Василева Петришка
Коментари към Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания