Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания
Оказва се, че ежедневната консумацията на черен шоколад в продължение на десет години значително намалява риска от сърдечен удар или инсулт, откриха австралийски учени.
Изследване на 2013 австралийци, проведено от Университета Монаш в Мелбърн, установи, че ако всеки ден похапваме 100 грама шоколад, съдържащ 70% какао, ефективно ще намалим риска от внезапните заболявания.
"Доказахме значителните ползи за здравето от черния шоколад. Какаовата терапия може да се използва като алтернатива или допълнение към лечението на сърдечни заболявания. Хранителната алтернатива е доста привлекателна за много хора", категорични са учените.
Похапването на шоколад е една сладка терапия за здраво тяло и добро настроение.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- СПЕЦИФИЧНИЯТ ВКУС В УСТАТА МОЖЕ ДА Е ПРИЗНАК НА СКРИТО ЗАБОЛЯВАНЕ
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Състоянието на ноктите на ръцете предупреждава за евентуални заболявания
- Опасни ли са екстрасистолите?
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- д-р Елка Маринова Станчева
- д-р Георги Николов Георгиев
- И билките имат странични ефекти
- д-р Васил Иванов Иванов
Коментари към Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания