Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания
Оказва се, че ежедневната консумацията на черен шоколад в продължение на десет години значително намалява риска от сърдечен удар или инсулт, откриха австралийски учени.
Изследване на 2013 австралийци, проведено от Университета Монаш в Мелбърн, установи, че ако всеки ден похапваме 100 грама шоколад, съдържащ 70% какао, ефективно ще намалим риска от внезапните заболявания.
"Доказахме значителните ползи за здравето от черния шоколад. Какаовата терапия може да се използва като алтернатива или допълнение към лечението на сърдечни заболявания. Хранителната алтернатива е доста привлекателна за много хора", категорични са учените.
Похапването на шоколад е една сладка терапия за здраво тяло и добро настроение.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Калциеви антагонисти
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- Опасни ли са екстрасистолите?
- д-р Кремена Петкова Минкова
- д-р Мариана Димитрова Костуркова
- д-р Васил Иванов Иванов
- Кока
Коментари към Ежедневното хапване на черен шоколад ни предпазва от сърдечни заболявания