Закуската пази сърцето от заболявания

Те провели изследване сред 27 хил. души. Оказало се, че прескачането на закуската увеличава опасността от сърдечни заболявания.
При хората, които започват деня си, без да хапнат нищо, рискът от проблеми със сърцето е с 27% по-голям от тези, които закусват.
Затова учените са категорични - не пропускайте закуската.
Най-добре е да хапнете нещо в рамките на един час, след като сте се събудили.
Друг съвет е закуската да е здравословна - плодове, препечени филийки, зърнени храни.
"Но всяка закуска е по-добре от никаква", категорични са експертите.
Когато човек не закусва, често до обяд консумира вредни храни, като чипс, бисквити или някое сладко десертче, които само "залъгват" глада. Освен това да не се яде до обяд е стрес за организма. Всичко това увеличава риска от високо кръвно налягане и затлъстяване, което води и до по-сериозни сърдечни заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА СЪРЦЕ * 20 БИОПРОГРАМА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
НовМАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
НовПЮРВИТАЛ КОЕНЗИМ Q10 капсули 10 мг. * 50
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Д-р Иванка Иванова Кьолиева
- Калциеви антагонисти
- д-р Милко Костов Господинов
- д-р Иво Павлов Бакарджиев
- Опасни ли са екстрасистолите?
- Ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) на сърце
- д-р Люси Владимирова Раденкова
- д-р Кремена Петкова Минкова
Коментари към Закуската пази сърцето от заболявания