Начало Здравна медиа Любопитно Психология Заниманията с мъжки спортове правят момичетата по-уверени

Заниманията с мъжки спортове правят момичетата по-уверени

Заниманията с мъжки спортове правят момичетата по-уверени - изображение

Момичетата, които тренират мъжки спортове, се стремят да развиват у себе си и такива качества. Те искат да доминират, възпитават у себе си сила на волята и преследват слава.

Специалисти от Тюменския университет в Русия са направили проучване, в което са участвали 70 спортистки между 14- и 22-годишна възраст. Те се насочили към предимно мъжки активности, като хокей на лед, бокс, щанги, футбол, пише "Новите родители", цитирайки tumentoday.ru.

Въпреки че заниманията им с подобни спортове ги карат да се чувстват по-уверени в собствените им очи, доброволките в изследването споделят, че трудно общуват с момчета и завързват връзка с тях.

В проучването се отбелязва, че се наблюдава промяна на половата идентичност при занимаващите се с мъжки спортове девойки, която започва да клони към по-мъжествен тип.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: scifighting.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСпорт и туризъмХранене при...СнимкиЗдравни съветиСоциални грижиСпортНовиниПсихологияИнтервютаФизиологияТестовеОбразованиеАнкетиЗаведенияДиетиСпециалистиНормативни актовеОрганизацииПроизводителиАлт. медицинаПатологияРецептиЛеченияИсторияБотаникаКлинични пътеки