Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Запознайте се с 10-те ненужни части на тялото

Запознайте се с 10-те ненужни части на тялото

Запознайте се с 10-те ненужни части на тялото - изображение

Тялото е изключителна система с множество процеси. Всеки един орган има своето място и предназначение.

Но през последните години съществува една аномалия. Специалисти са установили, че има десетина ненужни части на човешкото тяло, от които вероятно е имало нужда в миналото. Те продължават да съществуват, въпреки че понякога създават доста проблеми, информира Independent.

Запознайте се с 10-те ненужни части на тялото:

1. Сливици. Сливиците са част от лимфната система. Тя е важна част за имунната система. В доказателство за безполезността им е броят на хората и децата, които всяка година се разделят с тях. Това не оказва сериозно влияние на здравето им. Сливиците не само се възпаляват, но могат и да причинят рак.

2. Апендикс. Това е друга част на организма, която се отстранява при доста хора. Той е прикрепен към дебелото черво, но все още е загадка функцията му за учените. Според някои специалисти той съхранява добрите бактерии в организма, които подпомагат ситуацията след разтройство. Според други той е напълно излишен.

3. Мъдреците. Мъдреците при доста хора се появяват към 17-25 - годишна възраст, но при много от тях се налага те да бъдат отстранени. Считало се е, че в миналото са били нужни за раздробяване на някои храни, но през последните години се обявяват за ненужни, който създават проблеми и неразположения. Тяхната липса не оказва влияние в устната кухина.

4. Остатъци от мускули в ушната мида. При някои животни мускулите в ушите са от съществено значение, като кучетата например. При хората не се отчита потребност от тази способност.

5. Опашна кост. Опашната кост се намира в долния край на гръбначния стълб. Според една теория тя служи само за баланс.

6. Издатина на Дарвин. Това е малка издатина, която се образува при близо 10% от човешките уши. Някои изследвания посочват, че някога е имала функцията, позволяваща ухото да се върти.

7. Плика Семилунарис. Това е розовата точка във вътрешните ъгълчета на окото или по-известна като трети клепач. Те не подпомагат засилването на зрението, но са от полза за пресъхването на сълзите.

8. Жлъчен мехур. Жлъчният мехур се намира под черния дроб и може да предизвика доста проблеми, като възпаления, камъни в жлъчката, рак. В замяна не прави нищо особено.

9. Еректор пили. Представлява група мускули под повърхността на кожата, които са карали космите да се изправят. По този начин те изглеждали по-големи и страшни за другите хищници. Към момента благодарение на тях ни побиват тръпки.

10. Окосмяването. В миналото са били нужни за затопляне, защита и мъжественост. Днес повечето хора прекарват повече опити в това да ги отстранят.

Snimka: Dfiles

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиСпортПсихологияРецептиИсторияКлинични пътекиКалкулаториПроизводителиСпециалисти