Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Изучаването на втори език подобрява когнитивните функции

Изучаването на втори език подобрява когнитивните функции

Изучаването на втори език подобрява когнитивните функции - изображение

Изучаването на втори език подобрява когнитивните функции, показа ново изследване на учени от университета на Единбург, които са категорични, че дори краткосрочното му изучаване е полезно.

По време на първия етап от експериментите изследователите са открили, че студенти са показали подобрена способност да концентрират своето внимание само след едноседмично изучаване на език. 

"В рамките на изследванията ние си извадихме три ценни поуки. На първо място: никога не е късно да се започне изучаването на чужд език. Второ - дори краткият курс би могъл да бъде полезен за някои когнитивни функции, и трето  - ефектът може да се поддържа чрез продължително обучение", заяви ръководителят на екипа Томас Бак.

В изследването на учените са участвали 33-ма доброволци на възраст между 18 и 78 години, които изучавали келтски диалект.

Преди две години екип на Центъра за умствено остаряване и когнитивна епидемиология към Университета на Единбург в Шотландия откри, че ученето на чужд език забавя стареенето на мозъка. Според данните от изследванията на Центъра хората, владеещи чужд език, показват по-добри резултати в тестове за обща интелигентност и по-добри вербални умения.

Снимка: haikudeck.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиАлтернативна медицинаХранене при...БотаникаЛайфстайл