Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Какво е значението на букета, който подаряваме

Какво е значението на букета, който подаряваме

Какво е значението на букета, който подаряваме - изображение

Не са много хората, които знаят какво означават различните цветя. За да подаряваме обаче по-успешно букети с послание, е добре да знаем с какво се асоциират красивите растения.

Ето значенията на някои от по-популярните цветя:

Роза. Червената роза се асоциира с любов, страст и желание, докато бялата - с невинност, чистота и спокойствие. Розовите рози се свързват с радост и щастие, а жълтите означават приятелство и ново начало.

Лале. Днес лалетата се свързват с Холандия, но за първи път са култивирани по време на Османската империя. И при тях цветовете имат значение. Ако жълтото лале е символ на щастие, то бялото означава прошка.

Орхидея. Името на цветето идва от гръцката дума за тестис. Затова не е и никак учудващо, че орхидеята се свързва с мъжество, сила и енергичност.

Маргаритка. Семплото цвете е популярно и с името "окото на деня", тъй като се отваря при изгрев и се затваря при залез. Маргаритките се свързват с децата и са символ на чистота и невинност.

Карамфил. Името му идва от гръцки и означава райско цвете. Белият карамфил се свързва с пожелание за късмет, докато розовият символизира вечната майчинска обич.

Бегония. Цветето се асоциира със страх. Ето защо всеки, който получи бегония, трябва да бъде особено предпазлив. От друга страна тя е най-подходящото цвете за подарък на креативни хора.

Лавандула. В миналото се е използвала, за да придава ухание на водата в римските бани. Има антисептични и противовъзпалително свойства и е символ на преданост.

Гладиола. Името й идва от латинската дума за меч, заради формата на листата й. Асоциира се с решителност, сила на характера, вярност и достойнство.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.2, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаЛайфстайлПсихологияНовиниСнимкиАлтернативна медицинаРецептиАнкети