Начало Здравна медиа Любопитно Психология Какво предизвиква психични разстройства на работното място

Какво предизвиква психични разстройства на работното място

Какво предизвиква психични разстройства на работното място - изображение

Психичните разстройства, намалената производителност на труда, злоупотребата с алкохола са само част от последствията, които неблагоприятната обстановка на работното място причинява. Това обявиха от СЗО във връзка с днешния Ден на психичното здраве и по-конкретно какво е то на работното място.

Заплаха за психиката на хората са неясно поставените работни задачи, недопускането на служителите във вземането на решения, натовареният график, лошият мениджмънт и липсата на комуникация, ниското ниво на поддръжка на персонала, пише Дарик.

От здравната организация посочват, че всяка година световната икономика губи 1 трилион долара заради намалена производителност на труда, причинена от тревожни разстройства и депресии. От последното състояние страдат повече от 300 млн. души, а от тревожни разстройства – 260 млн.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: huffpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиНовиниТестовеСнимкиАнкетиОрганизацииФизиологияНормативни актовеАлт. медицинаИсторияХранене при...ЛеченияСпортВидеоЗдравни проблемиБотаникаИзследвания