Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кленовият сироп намалява дозата на приемания антибиотик

Кленовият сироп намалява дозата на приемания антибиотик

Кленовият сироп намалява дозата на приемания антибиотик - изображение

Яденето на кленов сироп, докато пиете антибиотици, увеличава техния ефект, което означава, че намалява на 90% дозата на приеманото лекарство. До този извод са стигнали американски учени, които изследвали как ще се отрази едновременната употреба на сиропа и медикаментите ципрофлоксацин и карбеницилин. Те въздействат върху 3 групи бактерии – Ешерихия коли, причиняващата някои инфекции на пикочните пътища Proteus mirabilis и Pseudomonas aeruginosa, която предизвиква вътреболнични инфекции.

Изследователите са направили експерименти върху плодови мушици и ларви на молци, които били заразени с бактериални инфекции. Учените си обясняват получените резултати и отличната ефикасност на кленовия сироп със свойството му да улеснява проникването на антибиотиците през стените на клетките на бактериите.

Използването на сиропа като противомикробно средство може да доведе до по-малката употреба на антибиотици и до намаляване на дозите им. Съчетано това с безспорния ефект, който оказва в профилактиката срещу онкологичните болести, кленовият сироп се превръща в уникално средство за профилактика и лечение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиДиетиЗдравни съветиПроизводителиБотаникаИсторияНовиниСнимкиХранене при...Алтернативна медицинаВидеоЛечения