Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Колики - бебешкият кошмар

Колики - бебешкият кошмар

Колики - бебешкият кошмар - изображение

  Само седмици след раждането, бебетата са нападнати от големия си враг - коликите. Те ги карат да плачат през цялото време. Какво можете да направите, за да помогнете?

  Грижите за новороденото, особено ако то е първото ви дете, си е голямо предизвикателство за всеки родител. Но когато бебето е с колики, става още по - трудно.

  Колики е термин, използван да се опише неконтролируем плач на здраво бебе под три месечна възраст, което няма обяснение. Малките бебета плачат без видима причина, особено в началото на вечерта.

  Коликите на бебето обикновено започват около две до четири седмици след раждането и могат да продължат до третия или четвъртия месец. Появата на колики означава, че въпреки че бебето ви е здраво, нахранено и подсушено то изпитва силни болки и животът ви през следващите няколко седмици ще бъде доста труден.

  Експертите все още не знаят каква е причината за коликите. Вие вероятно ще чуете много теории и съвети за справяне с проблема. И към момента повечето родители са опитали всичко.

  Ето някои методи, които биха могли да успокоят бебешкия плач:

  - Задръжте бебето близо до вас с леко притиснато коремчето към вашето тяло;

  - Вашето бебе може да плаче по-малко, ако го движите постоянно. Носете го в "кенгуру", полюлейте го в люлка, или го повозете в бебешката количка;

  - Опитайте да масажирате коремчето му с леки движения в посока на часовниковата стрелка, за да улесните хода на останалия в червата въздух и изпражнения;

  - Вашето бебе може да се успокои след нахранване;

  - Оригването на бебето след всяко хранене е задължително;

  - Когато кърмите бебето си, проверете, дали то захапва правилно гърдата ви;

  - Ако то е на изкуствено хранене, се уверете, че не поглъща въздух от бутилката. Внимавайте с наклона на бутилката, той трябва да е такъв, че млякото да покрива отвора на биберона;

  - Говорете с вашия лекар, който може да предложи подкрепа и практически решения.

  Ако тези съвети не помогнат, коликите на вашето бебе могат да бъдат причинени от нещо друго. Ако бебето ви е на адаптирано мляко, е възможно то да има алергия към него. Консултирайте се с вашия лекар.

За Framar.bg:

Още по темата:

1.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаЗдравни съветиСпециалистиЛеченияБотаникаНовиниХранене при...Здравни проблемиИсторияСоциални грижиПатологияСпортКлинични пътекиФизиологияСнимкиДиетиИзследванияПсихологияВидеоТестовеНормативни актовеОрганизацииПроизводители