Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Колкото по-информиран е човек за рака, толкова по-голям е шансът за оздравяването му

Колкото по-информиран е човек за рака, толкова по-голям е шансът за оздравяването му

Колкото по-информиран е човек за рака, толкова по-голям е шансът за оздравяването му - изображение

Лечението на рака е с двоен успех, когато пациентите имат информация за заболяването си, сочи ново проучване на д-р Каролин Камау от Лондонския университет.

То разкрива, че пациентите, които получават информация за заболяването си, неговото лечение и въздействие върху живота, е почти два пъти по-вероятно да стигнат до положителен резултат в лечението си.

Изглежда, че информираността помага за намаляване на стреса, който влошава здравето. Освен това тя подготвя пациентите за стратегиите, помагащи им срещу тяхното заболяване.

Д-р Камау анализира почти 3500 пациенти във Великобритания в периода 2013-14 г.
Тя разучава връзката между това колко често пациентите се информират и разбират състоянието си и колко висок е шансът за успешно лечение.

Резултатите сочат категорично по-добър позитивен резултат за добре информираните. Под "положителен резултат" се разбира "завършване на лечението без по-нататъшни признаци или симптоми".

1,72 пъти по-добър шанс за пациентите, които са получавали информация за въздействието на рака върху работата, живота или образованието си.
1,99 пъти по-голям при пациенти, които са получавали информация за техния вид рак.
1,90 пъти по-голям шанс при пациенти, които са получили информация преди операция, свързана с рак.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗаведенияНормативни актовеКлинични пътекиИсторияНаправления в медицинатаЛайфстайлНаучни публикацииПсихологияСпециалистиВидеоОрганизацииАлт. медицинаИзследванияПрезентацииЗдравни съветиЛеченияСнимкиИнтервютаСоциални грижиАнкетиСпортДиетиГеографияЛичностиБотаника