Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кръвен тест показва колко е страхлив човек

Кръвен тест показва колко е страхлив човек

Кръвен тест показва колко е страхлив човек - изображение

Израелски биолози разработиха кръвен тест, чрез който може да се определи колко е страхлив човек. Молекулярният биолог Шермона Шорек от университета в Йерусалим е създала новия метод и тя твърди, че наличието на три протеина дава тази информация.

Идеята й била, че когато човек е уплашен, се променя активността на определени протеини. За целта изследвала кръвта на 500 души и при по-голямата част резултатите съвпаднали. Паралелно с това участниците преминали и стандартен преглед при психолог.

Оказало се, че трите протеина са свързани с потта и това потвърждава теорията, че кучетата подушват хората, които ги е страх. Резултатите показали още, че жените са по-страхливи от мъжете, което отново затвърждава едно вековно твърдение.

Откритието може да бъде от полза при лечението на психично болни хора и тестът може да се използва, за да покаже дали дадено изписано лекарство им действа или трябва да се смени с друго.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: obekti.bg
Снимка: mental-skills.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиНовиниСпортАлт. медицинаЛеченияБотаникаТестовеАнкетиИсторияДиетиИзследвания