Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Късното бащинство - предпоставка за по-дълъг живот

Късното бащинство - предпоставка за по-дълъг живот

Късното бащинство - предпоставка за по-дълъг живот - изображение
В спермата на по-възрастните мъже се съдържа генетичен код, който е предпоставка за по-дълъг живот, откриха учени. Мъжете, които не бързат да имат деца, могат да останат спокойни - късното бащинство има положително влияние върху продължителността на живота.

Според последното проучване децата на по-възрастни родители и прародители са генетично програмирани да живеят по- дълго. Генетичното съдържание на спермата се променя с възрастта. С течение на времето се образува ДНК код, който спомага за удължаване на живота. Този код се пренася по-късно на поколението.

Изследването е направено сред 1779 възрастни. Учените отдавна знаят, че съществува връзка между дължината на окончанията на хромозомите, или т.нар. теломери и дължината на живота. Едва сега обаче разбират, че тяхната дължина се увеличава с възрастта. И тъй като мъжете предават своето ДНК на децата си, то дългите теломери могат да се наследяват, а с това и продължителността на живота.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.3, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиМедицински изследванияСоциални грижиПсихологияВидеоХранене при...СпортАлтернативна медицинаИсторияТестовеКлинични пътекиФизиологияНормативни актовеОрганизацииСпециалистиБотаникаЛеченияПроизводителиРецептиИнтервютаАнкетиОбразованиеЗаведения