Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Малките деца притежават 5 суперспособности

Малките деца притежават 5 суперспособности

Малките деца притежават 5 суперспособности - изображение

Малките деца до 3-годишна възраст са изключителни и притежават 5 удивителни способности. Те може да са малки и да изглеждат беззащитни, но притежават суперсили, за които човек рядко си дава сметка.

Вижте кои са предимствата на малките деца:

Воден Инстинкт

Човек се ражда с определени инстинкти, докато не се развие мозъка и не поеме контрола над оцеляването. Един от тези инстинкти е така наречения "воден инстинкт". Неговият механизъм е следният: при поставяне на бебе до 6-месечна възраст във вода, то рефлективно задържа дишането си. Пулсът се забавя, а сърцето помага да се съхрани повече кислород в организма. Кръвта започва да циркулира между двата важни органи – мозъка и сърцето. Това позволява на бебето да се задържи под вода по-дълго време без риск за здравето, отколкото един възрастен човек.

Чувство за ритъм

Децата се раждат с вродено чувство на ритъм. Тази теория е научно доказана още през 2009 година. В експеримент на новородени бебета в първите дни са им пускани мелодии с барабанен ритъм. Децата са били с датчици за отчитане на мозъчната дейност. Когато учените са отклонявали ритъма, мозъкът на новородените е отчитал очакване там, където е трябвало да бъде следващият удар. Според изследователите вроденото чувство на ритъм помага на бебетата да разпознаят интонацията на родителите си и да отличават родния език от останалите чужди езици.

Обучаемост

Децата получават знания изключително бързо, защото всичко ново, с което се сблъскат, създава устойчиви връзки между мозъчните неврони. На около 3-годишна възраст количеството на тези връзки е приблизително 1000 трилиона, което представлява двойно количество на връзки за един възрастен човек. Към 11 години децата започват да освобождават излишните връзки и способността за обучение започва да намалява.

Квантова интуиция

В ранна детска възраст новородените не са привикнали към конкретната определеност на възприемане на реалността, което позволява да разбират квантовата механика интуитивно. До около 3-месечна възраст бебетата нямат формирано чувство за постоянство на обект. Те не осъзнават, че определен предмет може да има само едно конкретно място в конкретно време. В игрови експеримент, като играта Peekaboo, учените доказват уникални интуитивни способности на новородените да предполагат определени предмети в абсолютно всякакви места едновременно.

Бебетата имат способността да са мили

Суперспособност е да бъде човек мил, още повече за новородено бебе и да може да предаде и предизвика положителни емоции сред околните. Според специалистите, ако това умение липсваше, бебетата щяха да се възприемат за жалки, скучни, глупави и безпомощни, за да се грижат възрастните за тях.

Снимка: Pinterest

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиПсихологияХранене при...ИсторияАлтернативна медицинаНормативни актовеКлинични пътекиСпортФизиологияОрганизацииБотаникаЛеченияСпециалистиПроизводители