Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Мандарините могат да навредят на здравето

Мандарините могат да навредят на здравето

Мандарините могат да навредят на здравето - изображение

Мандарините могат да са опасни за здравето на някои хора с язва на дванадесетопръстника или стомаха, информират специалисти.

Учените отбелязват, че мандарините не са подходящи за хора с проблеми със стомаха, защото цитрусовите плодове, освен полезните витамини, съдържат киселини, които влияят на лигавицата на храносмилателните органи като дразнители.

При наличието на алергия, неблагоприятна реакция може да се появи след консумирането дори на една мандарина. Особено чувствителни са децата. Според учените тези плодове трябва постепенно да се включват в менюто на децата, за да не предизвикат дразнение.

Друга важна препоръка на лекарите е задължително да се измиват плодовете. Всички те минават задължително през обработка със специални препарати с химически състав. Това се прави с идеята при превоза на мандарините те да не загниват. Малко хора измиват предварително плодовете, а това е от съществено значение за максималното отстраняване на химикалите, съдържащи се в кората. Има случаи на регистрирани пациенти с натравяне от мандарини.

Снимка: orogoldgiveaway.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияНовиниРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноХранене при...ЛеченияАлтернативна медицинаБотаника