Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Можем да подобрим зрението си с умерено физическо натоварване

Можем да подобрим зрението си с умерено физическо натоварване

Можем да подобрим зрението си с умерено физическо натоварване - изображение

Освен прословутите моркови, които са общоизвестно средство за подобряване на зрението, учените откриха, че и спортът има това действие. Изследователи от университета в Калифорния препоръчват обаче умереното физическо натоварване, защото то задейства частта от главния мозък, която отговаря за получаването и обработването на визуалната информация.

Специалистите са провели експеримент с 18 участници, които трябвало да въртят педалите на велотренажор с различен интензитет. В същото време експертите следели дейността на сърцето и главния мозък. Те публикували резултатите от проучването си в Journal of Cognitive Neuroscience, които сочели, че ако се увеличи натоварването, мозъкът избирателно възприема визуалната информация.

Има твърдения на спортисти, че много влияе на зрението им степента на физическото натоварване. Тези, които се занимават с бягане на дълги разстояния, свидетелстват, че при висок интензитет на тренировката и обезводняване на тялото виждат намалено, съобщава dailymail.co.uk, цитирано от Новите родители.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: myactive.se

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛеченияЛюбопитноСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиНормативни актовеНовиниМедицински изследванияБотаникаСнимкиИсторияФизиологияХранене при...Алтернативна медицинаХрани и ястияОрганизацииРецептиСпециалистиЗаведения