МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ВОДЯТ ДО КУП БОЛЕСТИ

Най-мръзната част от тялото ни: природата така ни е устроила, че ръцете ни са най-контактната част от тялото ни. С юмрук в ляво поваляме противника си в нокаут, с края на пръстите си леко докосваме косата на малкото си момиченце, с уверено движение отваряме вратата пред красива дама...И още най-малко 5000 манипулации на ден. Затова ръцете се измърсяват много по-често, отколкото всички други части на тялото.
Убийственият коктейл: какво е мръсотията? Това е коктейл от прах и органични химически вещества, бактерии, вируси и др. Калта в големия град (например натрупалата се върху ''чистата'' дръжка в автобуса), е много по-богата по състав от най-смелите ни очаквания. Всеки следващ пътник дава своя принос за обогатяване на патогенните микроорганизми.
Сами за себе си санитарен контрол: след като сте пътували в метрото или десет пъти сте отворили и затворили вратата на кабинета си, вече сте станали ''горд'' собственик на богат асортимент от микроорганизми. За да предотвратим попадането им с храната в стомаха, още от деца знаем, че трябва винаги да си мием ръцете преди хранене. Със сапун. Препоръчително е с антибактериален: Това е първото средство за защита срещу чревни инфекции.
ЗАКОН ЗА СТОМАШНО - ЧРЕВНАТА БЕЗОПАСНОСТ
И ака още можем да защитим близките си от въздесъщите и така неприятни чревни инфекции? По принцип всички тези мерки са добре известни и записани в най-различни медицински заповеди и инструкции. Днес основа за ''стомашно-чревната'' ни сигурност е спазване на правилата за санитарна и епидемиологична безопасност. Ясно е, че продуктите трябва да се закупят колкото се може по-пресни.
Внимание!
Суровоядството консумацията на продукти, без топлинна обработка със сигурност има право да съществува. Но само когато продуктите на масата идват от собствената ви градина. В останалите случаи храната трябва да се готви. В процеса на приготвянето и патогенните организми се унищожават, при условие че всички части на продукта се загряват до 70 градуса. Така че, ако месото около костите е останало сурово - върнете го обратно на огъня.
Една от най-неприятните чревни инфекции е салмонелозата. Причинителят й е много устойчив, затова при готвенето на малко парче месо се изисква не по-малко от 1 час термична обработка, за да се убие салмонелата. За приготвянето на по-голямо парче ще са ви нужни 1,5 - 2 часа! ''Не приготвените'' яйца е по-добре да ги приготвяте твърдо сварени, като ги варите поне 15 минути, а яйцата по панагюрски и на очи по-добре дайте на най-големия си враг!
ЧИСТАТА ВОДА Е ГАРАНЦИЯ ЗА ЗДРАВЕ
Причина за чревни инфекции често става и ''лошата'' вода. Стандартна препоръка е да се пие само преварена вода. При кипенето загиват най-патогенните организми (но, не всички). Така че пълна гаранция този метод не може да ви даде. Филтрираната вода е в следващия клас на сигурност, а ''първокласна'' в тази класация е бутилираната вода от природни кладенци, преминали сертификация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР НАТУРИА НЕЖЕН МИЦЕЛАРЕН ШАМПОАН ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА 400 мл
БИОНИКЕ DEFENCE HAIR ШАМПОАН ЗА КОСА ПРОТИВ СУХ ПЪРХОТ 200 мл
ЕСТЕДЕРМ ОСМОКЛИЙН ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 75 мл.
НИВЕА ПОЧИСТВАЩИ МОКРИ КЪРПИ ЗА ЛИЦЕ С МИЦЕЛАРНА ВОДА * 25
КОЗМЕТИЧНИ ТАМПОНИ COTTON SOUND * 80
КОЗМЕТИЧНИ ТАМПОНИ COTTON SOUND * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- д-р Васил Иванов Иванов
- Кока
- Упражнения за възстановяване след счупване на пръст на ръката
- д-р Ирина Вълчева Василева
- Д-р Бойка Иванова Серафимова-Димитрова
- д-р Станимила Милчева Петрова
- Навяхване и изкълчване на пръстите на ръката при спорт
- д-р Евелина Димитрова Георгиева
- д-р Георги Николов Георгиев
- д-р Кремена Петкова Минкова
Коментари към МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ВОДЯТ ДО КУП БОЛЕСТИ