Начало Здравна медиа Любопитно Психология На каква възраст хората се чувстват най-нещастни

На каква възраст хората се чувстват най-нещастни

На каква възраст хората се чувстват най-нещастни - изображение

Интересно проучване, обхващащо 160 държави, са направили изследователи. Анализирайки резултатите, те са открили на каква възраст хората се чувстват най-нещастни и недоволни от живота. Според учените периодът между 45 и 54 години е най-критичният в това отношение. Спадът в чувството за щастие е характерен предимно за страни като Австралия, Великобритания, САЩ и Канада. Изследването показва, че над 54 години вече възрастните отново изпитват удоволствие от живота си.

Стресът, притесненията и натрупан гняв са причината хората да се определят като нещастни в средата на живота си. Има разлика в отделните райони на света в отношението им към живота. Например в държавите от бившия Съветски съюз и Латинска Америка чувството за щастие постепенно намалява с течение на времето. А в африканските страни мъжете и жените през целия си живот изпитват неудовлетворение.

Икономиката е още един от факторите, който оказва влияние. Друго обяснение защо хората от англоговорящите държави са най-щастливи е и по-доброто здравеопазване, което има дава възможност за по-добри грижи в късните им години. Връзката между щастието и продължителността на живота е чувството за цел и смисъл. Ако възрастните хора имат такива, значително се отлага техният край.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: myscienceacademy.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...СнимкиНовиниФизиологияСпортИстория