Нискокалоричната храна подобрява интелектуалните способности

Преяждането, един от най-често срещаните проблеми около празниците, намалява умствените способности, предупреждават диетолозите.
Специалистите са разтревожени, че прекомерното ядене не само вреди на здравето, но и на мозъка ни. В рамките на шест месеца екип от американски учени наблюдавали как храната влияе на мозъчната активност на мишки.
В изследването участвали две групи гризачи. Едната група била хранена с нискокалорични продукти, а другата - с висококалорично меню. Експертите изследвали поведението на мишките в зависимост от диетата им.
Оказало се, че умереното хранене значително намалява агресията в животните и подобрява интелектуалните им способности. Експертите смятат, че откритието потвърждава връзката между умствените способности и метаболитните нарушения.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГИНКО БИЛОБА таблетки * 120 ТОШКОВ
ДЖЕЙМИСЪН ГИНКО БИЛОБА таблетки * 90
ГИНКО ВИН таблетки 150 мг * 60 БОТАНИК
ГИНКО БИЛОБА МАКСИ капсули 120 мг * 30 РАМКОФАРМ
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Консумираме ли достатъчно протеини?
- Глиални клетки
- Движения на стомаха
- НАРЕДБА № 10 ОТ 24 МАРТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ПО ЧЛ. 262, АЛ. 6, Т. 1 И Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И НА ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, КАКТО
- Използвайте лавандула, за да успокоите тялото и душата
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Десета част
- Хранителни алергии при най-малките
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
Коментари към Нискокалоричната храна подобрява интелектуалните способности