Нискокалоричната храна подобрява интелектуалните способности

Преяждането, един от най-често срещаните проблеми около празниците, намалява умствените способности, предупреждават диетолозите.
Специалистите са разтревожени, че прекомерното ядене не само вреди на здравето, но и на мозъка ни. В рамките на шест месеца екип от американски учени наблюдавали как храната влияе на мозъчната активност на мишки.
В изследването участвали две групи гризачи. Едната група била хранена с нискокалорични продукти, а другата - с висококалорично меню. Експертите изследвали поведението на мишките в зависимост от диетата им.
Оказало се, че умереното хранене значително намалява агресията в животните и подобрява интелектуалните им способности. Експертите смятат, че откритието потвърждава връзката между умствените способности и метаболитните нарушения.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГИНКО БИЛОБА таблетки * 120 ТОШКОВ
ДЖЕЙМИСЪН ГИНКО БИЛОБА таблетки * 90
ГИНКО ВИН таблетки 150 мг * 60 БОТАНИК
ГИНКО БИЛОБА МАКСИ капсули 120 мг * 30 РАМКОФАРМ
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Електроенцефалограма (ЕЕГ)
- Регулация на слюноотделянето
- Хранене през тръба
- Доволни ли сте от качеството на храните, които се предлагат в българските магазини?
- Методи за лечение на анорексия
- Възстановяване след сътресение на мозъка
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Секреция на стомашен сок
- Асоциативни корови зони
Коментари към Нискокалоричната храна подобрява интелектуалните способности