Оризът осигурява здраве и баланс

Оризовото зърно се отличава с високата си хранителна стойност - съдържа 75-85% въглехидрати и 5-10% протеини. Тези два компонента са с добра усвояемост от човешкия организъм.
Оризът притежава редица характеристики, които го превръщат в желана храна - доставя бързо енергия, стабилизира кръвната захар, осигурява витамин В1, поддържа доброто храносмилане, подобрява състоянието на кожата, регулира кръвното налягане и се препоръчва при заболяване на сърцето.
Съществуват множество сортове ориз, които се използват в различните национални кухни. Арабите предпочитат басмати, японците - суши ориз, Западът консумира предимно бял /полиран/. Напоследък здранословното хранене препоръчва кафяв /неполиран/, който превъзхожда белия многократно по хранителни показатели, тъй като всички полезни съставки са в обвивката на оризовото зърно.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Свещица, Нощна свещ, Вечерна роза, Върболика, Нахткерце, Вечерна иглика, Папулка, Лапулка
- И билките имат странични ефекти
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Направете здравословен сладолед за децата от ягоди и банани без захар и сметана
- Огретен от тиквички с ориз
Коментари към Оризът осигурява здраве и баланс