Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Откриха защо се назовават чужди имена по време на секс

Откриха защо се назовават чужди имена по време на секс

Откриха защо се назовават чужди имена по време на секс - изображение

Някои хора по време на секс назовават имената на други сексуални партньори, за което е виновен мозъкът, информират специалисти от Университета Конкордия.

"Когато човек се намира в състояние на еуфория, въображението рисува картини, напомнящи за преживян момент, в който човек е бил щастлив. Този процес е неизбежен. Мозъкът ще се връща към спомени за предишни сексуални контакти въпреки това дали ни се иска или не", обяснява доктор Джим Пфаус.

Споменаването на чуждо име по време на секс може да бъде оскърбително за партньора, но според специалистите това е добър знак. В създалата се ситуация половинка няма да се почувства добре и дори в някои случаи това може да бъде повод за скандал. Трябва да се подходи спокойно и трезвомислещо. Ситуацията може да бъде изяснена след кулминацията на изживяването. Според някои специалисти това може да бъде плод на заместване на реалния партньор с въображаем идеал, модел или същество, което играе ключова възбуждаща роля.

От друга страна учените твърдят, че това ще допринесе за по-голяма загриженост и старателност в последващи сексуални преживявания от страна на партньора, именуван погрешно. За да изтрие или заличи спомена, половинката ще бъде по-старателна и изобретателна в леглото.

Коректната реакция в разгара на интимна близост, когато се назовава чуждо име е да се подмине според доктор Джим Пфаус.

"Не трябва да се обръща внимание на такива грешки. В никакъв случай не бива да се преустановяват взаимоотношенията, за да се изясни случката. По-добре е човек да се съсредоточи върху това да достави удоволствие и "щастлив карай" на партньора си", обяснява доктор Пфаус.

Снимка: Desirable Always


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиЛюбопитноИсторияНормативни актовеПсихологияАнкетиСнимкиНовиниЗдравни проблемиОрганизацииФизиологияТестовеЗдравни съветиНаправления в медицинатаСпециалистиХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиЛеченияБотаникаСпорт