Начало Здравна медиа Любопитно Интимно ПО-ДЪЛЪГ СЕКС

ПО-ДЪЛЪГ СЕКС

ПО-ДЪЛЪГ СЕКС - изображение
КАК ДА НАПРАВИМ СНОШЕНИЕТО ПО-ПРОДЪЛЖИТЕЛНО

Един от най-разпространените сексуални проблеми, който притеснява около една трета от мъжете под 30 годишна възраст, е бързото изпразване. Независимо от искреното си желание да се "удържат", тези хора редовно приключват преди партньорката им да е достигнала оргазъм. Еякулацията сякаш идва като гръм от ясно небе, оставяйки и двамата разочаровани и напрегнати. С течение на времето този на пръв поглед незначителен "дефект" може тотално да съсипе отношенията. Жената постепенно губи сексуално желание или тайно започва да мечтае за връзка с друг партньор. Мъжът пък става все по-неуверен в сексуалните си възможности. Все по-продължителен период му е нужен за да се възстанови за повторен контакт, а понякога и ерекцията става нестабилна. За съжаление в дългогодишната си терапевтична практика съм срещал не една двойка, стигала до раздяла следствие на подобно развитие.

Това наистина е много жалко, защото проблемът с бързото изпразване е един от най-лесно преодолимите. Решението му е свързано с изграждане на умение за самоконтрол над еякулацията. Никой мъж не се ражда с това умение, но всеки може да го придобие с целенасочени тренировки.

Техниката на притискането е един чудесен метод за новаци или за хора, временно останали без партньорка. Необходимо е да си отделите известно време всеки ден или през ден и да намерите място, където никой да не ви безпокои. Всичко се свежда до обичайното самозадоволяване, при което стимулирате с ръка члена си като използвате собствената си фантазия или подходящи видео материали по ваш избор. Поставете пред себе си и часовник за да сте в състояние да отчитате напредъка. Задачата е да постигнете колкото е възможно по-продължителна автостимулация без тя да доведе до еякулация. Когато почувствате, че възбудата застрашително нараства, намалете темпото или дори спрете за момент. Ако в определен момент усетите непреодолим импулс да свършите, обхванете ръба на главичката с палеца и показалеца на дясната си ръка и я притиснете достатъчно силно. Това ще предизвика потискане на рефлекса на изпразването. Възстановявайки отново стимулацията ще забележите, че този път позивът за изпразване ще се появи значително по-късно. Опитвайте се да отлагате възможно най-дълго този момент. На върха на възбудата, но преди да е започнало изпразването отново притиснете ръба на главичката. Тази процедура може да се извърши три - четири пъти, като накрая завършвате с еякулация. Ще ви направи впечатление, че след всяко поредно притискане позивът за еякулация се отдалечава все повече и повече. Така след няколко седмични "сухи тренировки" вие със сигурност ще може да контролирате еякулацията си и по време на сношение.

Ако при контакт с приятелката ви възбудата продължи да нараства твърде бързо, опитайте с презерватив. Той не само намалява усещанията ви, но и създава много по-голяма сигурност и за двамата.

За предпочитане е ако използвате поза, при която партньорката е отгоре. Съгласувайте предварително сигналите, с които ще и дадете знак да забави временно движенията си, когато усетите, че губите контрол върху еякулацията. Не забравяйте, че тази поза е свързана с много по-интензивна стимулация и за жената, така че дори и да свършите за същото време, много вероятно е това да стане едновременно с достигането на оргазъм от партньорката ви.

В периода когато полагате усилия за подобряване на еякулаторния контрол, добре е ако контактите ви са възможно по-чести. Това не само ще елиминира превъзбудата, но и ще съдейства за по-доброто "фиксиране" на новоизграденото умение за контрол.

Ако въпреки всичките ви усилия нещата не се променят значимо, съществуват и други методи. Те са свързани с временно използването на определени медикаменти. За това е необходима по-подробна сексологична консултация, която може да осъществите след предварително записване на телефони: 02/958-49-25 или 088-92-43-69.

Никога не е късно да изградите умението да свършвате само когато вие пожелаете това. Не пропускайте шанса да дарите и себе си и партньорката си с пълноценни сексуални отношения.

 

Д-р Румен Бостанджиев, д.м.н.

 

За Framar.bg: http://www.med.primasoft.bg

Още по темата:

4.5, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиЛюбопитноЛайфстайлПсихологияТестовеСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиНовиниРецептиИсторияИзследванияАнкетиФизиологияНаправления в медицинатаОрганизацииХранене при...Алт. медицинаСпециалистиЛеченияБотаникаСпорт