Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Психогенните фактори са основната причина за нощното напикаване при децата

Психогенните фактори са основната причина за нощното напикаване при децата

Психогенните фактори са основната причина за нощното напикаване при децата - изображение
Нощното напикаване е една от най-често срещаните детски неврози. Счита се за болест, ако продължава след 3-4-годишна възраст. По-засегнати са момчетата, среща се редовно при нервни деца. Счита се, че уплахата е една от основните причини за напикаването. Специалистите го делят на дневно и нощно.

Лечението трябва да бъде съобразено с причината. Психолозите и психиатрите обаче предупреждават, че не трябва да се чака. Тогава заболяването може да изчезне, но и да се засили. Най-добре действа психотерапията, тъй като водещи като причина са психогенните фактори.

Ако родителите са по-нервни и експанзивни, препоръчително е детето да общува по-малко с тях и да се гледа от спокоен човек. Абсолютно противопоказани са заканите и наказанията по време на лечение, защото това води до задълбочаване на проблема.

Препоръчително е през зимата детето да спи с чорапи, а навън задължително да носи шапка, да е добре обуто и облечено. Добре действа и специална диета с ограничаване на тлъстите меса и рибата, както и водата след 18 часа. Препоръчват се варени яйца, овесени ядки с мед, билкови чайове с листа от къпина, полски хвощ, жълт кантарион.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаХранене при...БотаникаСпортСоциални грижиПсихологияОбразованиеДиетиСпециалистиСнимкиИсторияНовиниОрганизацииЗаведенияНормативни актовеИнтервютаТестовеЛеченияАнкетиРецептиИзследванияКлинични пътеки