Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Разкриха дали болката по време на секс е приятна

Разкриха дали болката по време на секс е приятна

Разкриха дали болката по време на секс е приятна - изображение

Болката по време на секс доставя удоволствие на двойката, информират британски изследователи.

Шамарите и попляскванията стават все по-разпространени в сексуалните отношения между партньорите.

На значително голямо количество хора им харесва да изпитват усещане на болка. Оказва се, че това доставя удоволствие в самия акт. Според някои хора това се дължи на психическо разтройство, но експертите – физиолози обясняват че няма нищо патологично. Болката подтиква централната нервна система да освободи ендорфини, които са естествени опиати на тялото. Ендорфините не само блокират сигналите за болка, но способстват възникването на усещане за еуфория.

Съществуват и някои психологически фактора, които способстват за получаването на удоволствие от болката по време на секс. Първия фактор - това е очакването. Специалистите правят следното сравнение: любителите на люта храна изпитват специфични усещания и знаят, че ще получат наслада от нея. Но ако получат шоколад с лютиви парченца, те ще получат неприятни усещания, защото не очакват нищо подобно.

Другия фактор е сексът с елементи на наранявания – това се явява секс на доверието и контрола. Приемащият партньор е длъжен да се довери на този, който му причинява болка, а доминантът е длъжен да контролира ситуацията.

Специалистите отбелязват, че съществуват двойки, за които този тип отношения са много важни и приятни.

Важно е да се подчертае, че това изживяване трябва да е доброволно от двамата партньори. В много страни нежеланието за подобен секс се разглежда в качеството на сексуално насилие.

Снимка: skincarebyanki.no

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноТестовеЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиХранене при...НовиниАлтернативна медицинаБотаникаИсторияСпортЛеченияФизиологияСнимкиКлинични пътекиСпециалистиАнкетиНаправления в медицинатаЗдравни проблемиОрганизацииРецептиСоциални грижи