Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Разсмиващият газ подобрява симптомите на тежката депресия?

Разсмиващият газ подобрява симптомите на тежката депресия?

Разсмиващият газ подобрява симптомите на тежката депресия? - изображение

Разсмиващият газ или азотният оксид подобрява симптомите на тежката депресия, откриха учени от Медицинското училище към Университета Уошингтън в Сейнт Луис.

В рамките на интересното си изследване екипът давал азотен оксид на доброволци, страдащи от депресия. Оказало се, че от 20-те пациенти с депресия, която не се е поддавала на стандартна терапия, две трети от тях значително се подобрили, след като вдишвали азотен оксид, а само при една трета е отчетено подобряване на състоянието, след като вдишвала плацебо газ в рамките на контролна група.

"След приема на азотен оксид голяма част от пациентите потвърдиха, че са почувствали значително подобрение в своето състоянието", съобщиха учените. Много от пациентите са почувствали подобрение само два часа след третирането с азотен оксид.

Изследователите уточняват, че резултатите са получени след 2 седмици лечение с орални антидепресанти. На доброволците е давана комбинация от равни части азотен оксид и кислород , тоест, същото съотношение, което се дава при стоматолозите.

Предимствата на тази терапия са, че тя действа много бързо, а страничните ефекти са малко и незначителни.

Снимка: oherpese.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниПсихологияХранене при...ЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиАлт. медицинаЛеченияСпортВидеоАнкетиЗдравни проблемиТестовеБотаникаИзследвания