Сгответе с Боби: Талиатели с морски дарове
Необходими продукти за 4 порции:
- 1/2 пакет талиатели;
- филетата на 1 по-голям лаврак. Обезкостяването е лесно, ако имате остър нож. Започнете откъм опашката и следвайки с ножа костта продължете към главата. За да оползотворите максимална част от месото, дръжте ножа максимално близо до костта. Ще ви излъжа, ако кажа, че е елементарно, но е въпрос на тренинг.
- 150 гр. гренландски скариди, онези дребничките с оцъклените очички, най-добре пресни, но и замразени ще свършат работа;
- 150 гр. миди без черупките или около 300-350 гр. ако са с черупки, за да не се борите с почистването им е по-лесно ако си вземете замразени или пресни, но вече изчистени;
- 1 чаша ароматно бяло вино;
- щипка шафран - царят на подправките;
- половин връзка пресен магданоз;
- 100 - 150 мл. течна сметана за готвене;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 с.л. зехтин.
В чашата с бялото вино поставете шафрана. Виното веднага ще добие оранжев цвят, което е и целта ни. Осолете и поръсете с черен пипер филетата на лаврака. Изплакнете хубаво скаридите и мидите. Загрейте в един по-голям тиган зехтина. В същото време на друг котлон поставете тенджера с вода и малко сол за сваряването талиатели, следвайки инструкциите от пакета, както съм споменавал, зехтин във водата не ви е необходим.
Когато зехтинът е достатъчно загрят, поставете първо мидите, осолете леко и разбъркайте за минутка-две. След това поставете скаридите и отново разбъркайте. Тъй като и мидите и скаридите ще пуснат вода те по-скоро ще се задушават отколкото запържват. След минутка-две поставете върху мидите и скаридите филетата от рибата. Захлупете с капак и оставете така за няколко минути. Месото ще побелее, което показва, че е започнало да се сготвя. Хубаво е да махнем кожата на рибата, не защото не се яде, но ми се струва, че не е подходяща с тъмния си цвят за цветната симфония, която се оформя. С вилица отлепете откъм опашката част от кожата, за да проверите дали това става лесно, в случай, че да - може постепенно и внимателно да започнете да навивате кожата около вилицата, ако рибата е поомекнала това трябва да стане много лесно. След като приключите с тази процедура, изсипете чашата вино в тигана и захлупете. Оставете така за известно време. Постепенно виното ще започне да се изпарява, но дотогава нашите продукти ще са готови, а и ще са поели от аромата му. През това време нарежете магданоза на едро заедно с дръжките. Внимавайте да не преварите талиателите. Свалете ги минута по-рано от котлона и ги отцедете от водата.
Поръсете морските деликатеси с нарязания магданоз, задушете за още минутка, след което изсипете готовите талиатели в тигана при останалите продукти. Може спокойно да изключите котлона, тъй като процесът на готвене продължава дори и след като сте свалили тигана от котлона. Вземете сметаната, полейте с нея продуктите в тигана и разбъркайте. Сега вече може да махнете тигана от котлона, да изчакате малко, така че всички аромати да се смесят. Може да сервирате. Бялото вино и свещите идеално се комбинират с тази паста и с романтичната атмосфера на вечерята с любим човек.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОЛОН СТИМ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ХИМАЛАЯ АЮРСЛИМ капсули * 60
АУРА СЛИМ 75 мл. крем за отслабване
СТАТИЯТА е свързана към
- Отслабване и спорт
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Оризови спагети
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Сос от сирене Бри със спагети
- Ризото с морски дарове и пармезан
Коментари към Сгответе с Боби: Талиатели с морски дарове