Силен генен превключвач ни кара да ядем по-мазни храни
Той контролира зони в мозъка и ни позволява да избираме храните. Ако е много активен, хората харесват повече мазни храни и алкохол.
Фактът, че по-слабият превключвач се среща по-често при азиатците, отколкото при европейците, показва, че те по-рядко избират такива храни, каза ръководителят на изследването Алистър Маккензи.
Причините се коренят в живота на ранните европейци, когато алкохолът и млечните продукти са били важни източници на калории през зимните месеци. Затова предпочитанията към тях са били важни за оцеляването.
Отрицателният ефект от мазнините и алкохола тогава не е бил съществен, защото хората са живели по 30 - 40 години.
Превключвачът контролира гена за невропептида галанин. Той се произвежда в амигдалата на мозъка, където контролира страха и безпокойството. Така промяната в нивата му се отразява на емоционалното състояние на човека.
За Framar.bg: Експерт
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Наследствена болест ли е шизофренията?
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Секреция на стомашен сок
- Избягване на киселинни храни
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Бял бор
- Пробиотици
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
Коментари към Силен генен превключвач ни кара да ядем по-мазни храни