Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Силиконовите импланти могат да провокират развитието на рак

Силиконовите импланти могат да провокират развитието на рак

Силиконовите импланти могат да провокират развитието на рак - изображение
  Учени от САЩ установиха, че гръдните импланти могат да доведат до рядък вид рак - едроклетъчен анапластичен лимфом (ЕАЛ).

  Специалистите съветват пластичните хирурзи да информират своите пациентки за рисковете, които крие поставянето на изкуствен бюст, а дамите да не се предоверяват, а да търсят повече внения. 

  ЕАЛ се повлиява от лъче- и химиотерапия и често изчезва след отстраняването на имплантите.

  Американските учени обаче са категорични, че точно гръдните силиконови импланти причиняват този вид рак. До тези заключение достигнали след цяла година анализи и наблюдения. Средният период между поставянето на силикона и диагнозата рак е 8 години. Някои жени се оплаквали от неприятни усещания в областта на гърдите, както и от появата на бучки.

  Учените съветват жените с импланти да потърсят лекар дори при минимална болка в гърдите, за да има време да се реагира бързо и адекватно при евентуални усложнения.

  Честотата на заболяването в Щатите е 1 на 500 000 жени годишно. Това означава, че риск има. При жените без силикон този вид рак се диагностицира изключително рядко.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.3, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиНовиниПсихологияИнтервютаНормативни актовеЛайфстайлРецептиИсторияЗдравни съветиАлтернативна медицинаАнкетиБотаникаЛеченияМедицински изследванияКлинични пътеки