Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Сополите съдържат бактерии, които повишават имунитета

Сополите съдържат бактерии, които повишават имунитета

Сополите съдържат бактерии, които повишават имунитета - изображение

Колкото и невероятно да звучи, учените сериозно се отнасят към телесните секрети и тяхната роля в подобряването или влошаването на човешкото здраве. Изследователи от Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт са направили специално проучване за медицинското приложение на секретите, които се намират във всеки един нос. Те открили, че сополите са пълни с бактерии, които засилват имунитета. „Добрите“ бактерии в тях могат да подобрят още дихателната и стомашно-чревната система на човек.

Според д-р Скот Нейпър, професор по биохимия в университета на Саскечуан, Канада, яденето на назални секрети е добър начин организмът да се снабди с бактерии, които да са в помощ на имунната система. Неговата теза е близка до смисъла на хигиенната теория, според която родителите прекаляват с дезинфекцията и с предпазването на децата от бактерии и мръсотия. По този начин имунната система не може да противостои на външните дразнители и затова алергиите и автоимунните заболявания вземат превес.

Все пак има и по-приятни начини да повишим имунитета си от яденето на сополи, но е изумително понякога какви възможности има нашето тяло.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: healthxchange.sg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиМедицински изследванияЛюбопитноЛеченияБотаникаЛайфстайлТестовеАлтернативна медицинаНовиниИсторияФизиологияЗдравни проблемиСпециалистиКлинични пътекиСпортНормативни актовеХранене при...ДиетиОрганизацииСоциални грижи