ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ВЕЧЕ ИМАТ ТОКСИНИ В ЧЕРВАТА
Храна, която спомага за отлагане на токсини в червата
Напоследък все по-често се говори за нездравословни храни и консерванти. Те със сигурност вредят на нашето здраве, но не по-малко вредно е бързото хранене на крак. Зле сдъвканата храна бързо попада в стомаха, поради което по-малко количество ензими от слюнката се смесва с храната и когато тя достигне до стомаха, храносмилателните киселини се оказват недостатъчно ефективни за нейното усвояване.
Шлаките - бич за млади и възрастни
Главен виновник за лошото храносмилане са тежкосмилаемите белтъчини. Ако глътнеш недобре сдъвкано червено месо, то ще премине от стомаха в тънкото черво във вид на дребни парченца. Ако това се случи един - два пъти, това може да не е голям проблем. Но какво ще стане, ако системно се храните така? Малките парченца месо ще започнат да се разлагат в топлата и влажна среда на стомашно-чревния тракт, за да се предпази от тях Вашето черво ще покрие тези парченца месо със слуз. За жалост тази слуз е доста лепкава и забавя храносмилателния прицес, оставяйки парченцата месо в тънкото червото по-дълго, отколкото е необходимо, вместо бързо да ги изпрати в дебелото черво и оттам да се освободи от тях. Колкото по-дълго продължава такова състояние, толкова по-суха и по-твърда става слузта и накрая залепва по стените на червото. А колкото по-дълго остава там, възниква опасността да се слепне с него и да остане като постоянен елемент. Тези купчинки от токсини не само блокират лумена на червото, но и затрудняват усвояването на хранителните субстанции от храна. Не е трудно да си представите как би изглаждало вашето черво, ако допуснете до такова състояние. Освен това в такава среда могат да се развият различни паразити, с които всеки от нас ежедневно се среща при контактите си с животни, по време на пътуване, хранене със сурови риби и месо и др. Повечето хора дори не предполагат за тяхното наличие в организма си.
Все повече хора вече имат токсини в червата. Главни причинители за образуване на слуз в червата са: червено месо, твърди сирена, мляко и млечни продукти, сладкиши.
Фактори, които забавят образуването на слуз в червата.
Фибри, пробиотици, пребиотици, зехтин, почти всички плодове и зеленчуци.
Отлагането на токсините в червата - най-разпространеният приблем сред хората в активна възраст.
Понеже в забързаното ни ежедневие няма много време за спокойно и здравословно хранене, реална опасност от интоксикация на червата съществува за всеки от нас. Трябва да помним, че нарушената проходимост води не само до запек, но и до разстройство. През отровеното черво, недобре смляната храна преминава бързо, като хранителните субстанции не се усвояват пълноценно, което директно влияе върху здравето на целия ни организъм.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕТОКС сироп 237 мл
ДЕТОКС ПЛАН сироп 100 мл ХЕЛТ ЕЙД
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Домашни средства срещу глисти
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Натурални средства срещу нервен стомах
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Чия, чиа
- Акупресура при синдром на раздразненото черво
- Жълт минзухар, Пролетен минзухар, Качутка
- Индийски бял живовляк, Псилиум
Коментари към ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ВЕЧЕ ИМАТ ТОКСИНИ В ЧЕРВАТА
petyr
a koe zabavq izhojdaniqta ,4e az sym s 4esto razstroistvo i hodq po 3 pyte na den
a koe zabavq izhojdaniqta ,4e az sym s 4esto razstroistvo i hodq po 3 pyte na den