ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ВЕЧЕ ИМАТ ТОКСИНИ В ЧЕРВАТА
Храна, която спомага за отлагане на токсини в червата
Напоследък все по-често се говори за нездравословни храни и консерванти. Те със сигурност вредят на нашето здраве, но не по-малко вредно е бързото хранене на крак. Зле сдъвканата храна бързо попада в стомаха, поради което по-малко количество ензими от слюнката се смесва с храната и когато тя достигне до стомаха, храносмилателните киселини се оказват недостатъчно ефективни за нейното усвояване.
Шлаките - бич за млади и възрастни
Главен виновник за лошото храносмилане са тежкосмилаемите белтъчини. Ако глътнеш недобре сдъвкано червено месо, то ще премине от стомаха в тънкото черво във вид на дребни парченца. Ако това се случи един - два пъти, това може да не е голям проблем. Но какво ще стане, ако системно се храните така? Малките парченца месо ще започнат да се разлагат в топлата и влажна среда на стомашно-чревния тракт, за да се предпази от тях Вашето черво ще покрие тези парченца месо със слуз. За жалост тази слуз е доста лепкава и забавя храносмилателния прицес, оставяйки парченцата месо в тънкото червото по-дълго, отколкото е необходимо, вместо бързо да ги изпрати в дебелото черво и оттам да се освободи от тях. Колкото по-дълго продължава такова състояние, толкова по-суха и по-твърда става слузта и накрая залепва по стените на червото. А колкото по-дълго остава там, възниква опасността да се слепне с него и да остане като постоянен елемент. Тези купчинки от токсини не само блокират лумена на червото, но и затрудняват усвояването на хранителните субстанции от храна. Не е трудно да си представите как би изглаждало вашето черво, ако допуснете до такова състояние. Освен това в такава среда могат да се развият различни паразити, с които всеки от нас ежедневно се среща при контактите си с животни, по време на пътуване, хранене със сурови риби и месо и др. Повечето хора дори не предполагат за тяхното наличие в организма си.
Все повече хора вече имат токсини в червата. Главни причинители за образуване на слуз в червата са: червено месо, твърди сирена, мляко и млечни продукти, сладкиши.
Фактори, които забавят образуването на слуз в червата.
Фибри, пробиотици, пребиотици, зехтин, почти всички плодове и зеленчуци.
Отлагането на токсините в червата - най-разпространеният приблем сред хората в активна възраст.
Понеже в забързаното ни ежедневие няма много време за спокойно и здравословно хранене, реална опасност от интоксикация на червата съществува за всеки от нас. Трябва да помним, че нарушената проходимост води не само до запек, но и до разстройство. През отровеното черво, недобре смляната храна преминава бързо, като хранителните субстанции не се усвояват пълноценно, което директно влияе върху здравето на целия ни организъм.
За Framar.bg: в-к Здраве от Андите и Амазония
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕТОКС сироп 237 мл
ДЕТОКС ПЛАН сироп 100 мл ХЕЛТ ЕЙД
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Домашни средства срещу глисти
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Натурални средства срещу нервен стомах
- Лепка
- Жълт минзухар, Пролетен минзухар, Качутка
- Диета №4 - при хронични чревни заболявания
- Чия, чиа
- Лекарства, увреждащи черния дроб
- Дърво на живота
Коментари към ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ВЕЧЕ ИМАТ ТОКСИНИ В ЧЕРВАТА
petyr
a koe zabavq izhojdaniqta ,4e az sym s 4esto razstroistvo i hodq po 3 pyte na den
a koe zabavq izhojdaniqta ,4e az sym s 4esto razstroistvo i hodq po 3 pyte na den