Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Стилните обувки на ток може да са причина за рак

Стилните обувки на ток може да са причина за рак

Стилните обувки на ток може да са причина за рак - изображение

Ежедневното носене на обувки на висок ток може да доведе до развитие на рак, съобщават физиолози от университета в Северна Каролина в САЩ.

Изследвания показват, че носенето на обувки на висок ток води до различни видове проблеми, включително и деформации на пръстите на краката, мускулна умора и остеоартрит. Освен това учените са открили връзка между тази модна тенденция в обувките и възникване на рак.

Продължителното носене на неудобни обувки е причина за напълно ненужна болка, която активно допринася за възпаление в организма. Учените посочват, че някои видове възпаления, свързани с най-тежките дегенеративни заболявания, включват болест на сърцето, болест на Алцхаймер, диабет, автоимунни заболявания и дори рак.

Злокачествените тумори могат да бъдат причинени от увреждане на мутирали гени в ДНК-то. Но всичко, което уврежда ДНК-то и възпрепятства природните процеси по възстановяване, повишава риска от рак.

"Хроничното възпаление може да заглуши естествения процес на възстановяване на ДНК, който е необходим за борба с това възпаление. Това ни направи уязвими за възникване на ракови и други заболявания", информират учените.

Снимка: nypost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноМедицински изследванияНормативни актовеСпециалистиКлинични пътекиАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛайфстайлПатологияСнимкиХранене при...Направления в медицинатаИсторияЛеченияНаучни публикацииБотаникаЗаведенияОрганизацииПрезентации