Тъмният шоколад предпазва от сърдечни проблеми

Всяка храна е вредна, когато се консумира в прекалено големи количества, а това важи с пълна сила за шоколада, предупреждават учени от Харвард.
В тяхното изследване са участвали 30 000 шведки на възраст между 48 и 83 години. Резултатите показват, че тъмният шоколад от един до три пъти в месеца защитава от сърдечни проблеми.
Препоръчително е да консумирате най-много по 30 гр шоколад месечно, ако искате да намалите риска от сърдечни проблеми с 32%. При прекомерна консумация положителният ефект изчезва.
Други изследвания показват, че умерената консумация на шоколад помага и за понижаване на кръвното налягане.
Полезните съставки, които се съдържат в шоколада, са флавоноиди и антиоксиданти, които присъстват още в цитрусовите плодове, лука, зеления чай и червеното вино. Предишно изследване показва, че хората, които ядат шоколад по малко всяка седмица намаляват риска от инсулт с 22%, тъй като сладкишът подобрява кръвоснабдяването и притока на кръв.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Екстрасистоли
- Ехокардиография
- Компютърна томография (КТ) на гръден кош
- Опасни ли са екстрасистолите?
- Електрокардиография
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Устройство и функция на сърдечния мускул
- Оказване на първа помощ - кардиопулмонална ресусцитация
- Акционен потенциал в клетките на работния миокард
Коментари към Тъмният шоколад предпазва от сърдечни проблеми