Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Удар в слабините при мъжете може да е причина за репродуктивни проблеми

Удар в слабините при мъжете може да е причина за репродуктивни проблеми

Удар в слабините при мъжете може да е причина за репродуктивни проблеми - изображение

Силен удар в слабините при мъжете може да стане причина за репродуктивни проблеми в бъдеще, информират американски специалисти.

Ударът в слабините при представителите на силния пол причинява голям дискомфорт и болезненост. Тази част на тялото е снабдена с много нерви и кръвоносни съдове. След силен удар болят не само тестисите, а мъжът изпитва дискомфорт в коремната област и гадене, предизвикано от симпатиковата нервна система. Прагът на болка е различен, но тези наранявания могат да са причина за значителни вреди на мъжката полова система. Има случаи на руптура на тестисите (пробив на мембраната, което води до кръвоизлив в скротума), което е сериозно нараняване и засяга и уврежда тъканите около него. В някои по-тежки случаи се налага отстраняване на тестисите.

Лекарите обясняват, че първоначално в утробата тестисите се формират в коремната област близо до стомаха и бъбреците на момчето. Нервите и кръвоносните съдове се свързват към тази област и остават така дори след спускането на тестисите в скротума. Затова, когато мъж получи удар в стомаха, болката се премества в областта на корема. Тя се движи през плексуса, което се явява основен нерв на всеки тестис. След това преминава в гръбначния стълб.

След силен удар се наблюдава увеличение на сърдечния ритъм и се повишава телесната температура. Често се увеличава секрецията на потна жлеза. Кожата на скротума става червена и болезнена при допир.

В много страни ударите в слабините, които не изискват самоотбрана, се разглеждат в качеството на сексуално насилие.

Снимка: srhmatters.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...ЛюбопитноФизиологияЗдравни съветиЛеченияМедицински изследванияЛайфстайлНовиниСпортАлтернативна медицинаОрганизацииСоциални грижиЗаведенияНормативни актовеСпециалистиИнтервютаБотаника