Хапвайте яйца всеки ден, за да намалите риска от рак на гърдата
Ежедневната консумация на кокоши яйца намалява опасността от рак на гърдата, твърдят американски учени.
Те стигнали до този извод след внимателен анализ на диетите, намаляващи риска от заболяването.
Резултатите от проучването им показват, че в световен мащаб редовната консумация на яйца има значителен положителен ефект.
"Яйцата имат антиканцерогенни свойства, поради което са препоръчителни за закуска", допълват специалистите. Те обясняват ефекта с високото ниво на вещество, наречено холин. Ако една жена си набавя по 450 милиграма от това вещество дневно, намалява риска от рак на гърдата с 24%.
Още по темата:
-
Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата
-
Комбуча от джинджифил притежава способността да помага при рак на гърдата
-
Консумирането на броколи по време на бременността може да предпази детето от рак на гърдата
-
Медът и пчелният прашец облекчават симптомите на менопауза при жени с рак на гърдата
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВАРИТЕКС РЪКАВ ЗА ЛИМФЕДЕМ 952
АМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 2.300 кг
Безплатна доставка за България!КРИКС капсули * 30
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на токачка
- Мамография - какво трябва да знаем
- Пришница обикновена
- Лумпектомия
Коментари към Хапвайте яйца всеки ден, за да намалите риска от рак на гърдата