Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Комбуча от джинджифил притежава способността да помага при рак на гърдата

Комбуча от джинджифил притежава способността да помага при рак на гърдата

Комбуча от джинджифил притежава способността да помага при рак на гърдата - изображение

Изследователи наблюдавали ефекта на чай комбуча от джинджифил и установили, че той може да помогне за лечението на рак на гърдата. Те го приложили върху животински модел на заболяването при мишки. Тяхното проучване е публикувано в Journal of Complementary and Integrative Medicine.

Анормалният метаболизъм е отличителен белег на раковите клетки. Увеличаването на производството на реактивни кислородни разновидности (ROS), особено поради аеробно дишане в инвазивния стадий, предизвиква прогресия на рака.

По тази причина учените изследвали действието на комбуча чая от джинджифил върху антиоксидантните агенти при животинския модел на тумора на млечната жлеза. Те подложили гризачите на два вида чай – с и без джинджифил преди и след рака. Специалистите оценявали супероксид дисмутазата и каталазата (два общи ензима), антиоксидантният глутатион (GSH) и малондиалдехид (MDA - маркер за оксидативен стрес) в тумора, черния дроб и бъбреците на животните.

Резултатите разкриват, че комбуча чаят с джинджифил значително намалява каталазната активност заедно с нивата на GSH и MDA в туморен хомогенат при модела на мишия рак на гърдата. Също така се наблюдава понижаване на активността на супероксид дисмутазата и увеличаване на количеството на малондиалдехид в бъбреците на субектите, получили от чая с джиджифил.

Заключението на изследователите е, че консумацията на ферментиралия чай, приготвен от билката, може да има известни антиоксидантни въздействия чрез балансиране на мултиантиоксидантните фактори в различни тъкани моделите на рак на гърдата при мишки.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: naturalnews.com
Снимка: culinarynutrition.com

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Здравни съветиАлт. медицинаБотаникаНовиниЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияВидеоПатологияИзследванияЗдравни проблемиЛеченияРецептиДиети