Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата
Момичетата, които редовно похапват фъстъчено масло, намаляват риска от рак на млечната жлеза след 30-годишна възраст с 39 процента.
Това са установили учени от медицинското училище в Харвард.
Изследванията са проведени между 1996 г. и 2001 г. и между 2005 и 2010 г. В тях участвали общо 9039 американски момичета на възраст между 18 и 30 години.
Проучването недвусмислено показало, че които яли фъстъчено масло и ядки 2 пъти седмично, са намалили с почти 40 процента риска от рак на гърдата.
Резултатите от изследванията показват още, че за предотвратяването на рака помагат и бобът, лещата, соята и царевицата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН 100% СОС ОТ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г
ВАРИТЕКС РЪКАВ ЗА ЛИМФЕДЕМ модел 952
НАХТКЕРЦЕН СЕНСИБЕЛ БАЛСАМ ЗА ТЯЛО 100 мл
А-ДЕРМА ДЕРМАЛИБУР+ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ЦИКА КРЕМ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Рак на гърдата
- Онколог: Видях с очите си ужаса от горещите вълни при пациентка с рак на гърдата
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Спешен контрацептив намалява риска от рак на гърдата при жени в пременопауза
- Пробна ваксина е напът да елиминира рака на гърдата
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- CA 15-3 туморен маркер
- Д-р Любомир Трифонов: Вече можем да откриваме туморите на гърдата с приблизително 6 години по-рано
Коментари към Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата