Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата
Момичетата, които редовно похапват фъстъчено масло, намаляват риска от рак на млечната жлеза след 30-годишна възраст с 39 процента.
Това са установили учени от медицинското училище в Харвард.
Изследванията са проведени между 1996 г. и 2001 г. и между 2005 и 2010 г. В тях участвали общо 9039 американски момичета на възраст между 18 и 30 години.
Проучването недвусмислено показало, че които яли фъстъчено масло и ядки 2 пъти седмично, са намалили с почти 40 процента риска от рак на гърдата.
Резултатите от изследванията показват още, че за предотвратяването на рака помагат и бобът, лещата, соята и царевицата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
КАРОТЕН САМЪР ДРИЙМС ОЛИО ЗА ТЕН 200 мл.
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Рак на гърдата
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Дезодорантите против изпотяване като причинител на рак на гърдата – официално становище на Американското онкологично дружество
- CA 15-3 туморен маркер
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Обикновен маслен крем
- KI-67 протеин тест
- HER 2 тест при рак на гърдата
- Мамография - какво трябва да знаем
Коментари към Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата