Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата
Момичетата, които редовно похапват фъстъчено масло, намаляват риска от рак на млечната жлеза след 30-годишна възраст с 39 процента.
Това са установили учени от медицинското училище в Харвард.
Изследванията са проведени между 1996 г. и 2001 г. и между 2005 и 2010 г. В тях участвали общо 9039 американски момичета на възраст между 18 и 30 години.
Проучването недвусмислено показало, че които яли фъстъчено масло и ядки 2 пъти седмично, са намалили с почти 40 процента риска от рак на гърдата.
Резултатите от изследванията показват още, че за предотвратяването на рака помагат и бобът, лещата, соята и царевицата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН NUTLOVE ДИЕТИЧНИ ЯДКИ ФЪСТЪЦИ ОБВИТИ В ШОКОЛАД 300 г
ФЪСТЪЧЕН ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Рак на гърдата
- Ползи и вреди от консумацията на фъстъци
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- CA 15-3 туморен маркер
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Ръката на Буда
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Клинична патология при злокачествени заболявания на гърдата
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата