Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата

Момичетата, които редовно похапват фъстъчено масло, намаляват риска от рак на млечната жлеза след 30-годишна възраст с 39 процента.
Това са установили учени от медицинското училище в Харвард.
Изследванията са проведени между 1996 г. и 2001 г. и между 2005 и 2010 г. В тях участвали общо 9039 американски момичета на възраст между 18 и 30 години.
Проучването недвусмислено показало, че които яли фъстъчено масло и ядки 2 пъти седмично, са намалили с почти 40 процента риска от рак на гърдата.
Резултатите от изследванията показват още, че за предотвратяването на рака помагат и бобът, лещата, соята и царевицата.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИОХЕРБА БИО ФЪСТЪЧЕН ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ НЕБЕЛЕНИ ФЪСТЪЧЕНИ ЯДКИ 250 г
ФЪСТЪЧЕН ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
ВАРИТЕКС РЪКАВ ЗА ЛИМФЕДЕМ модел 952
ЛЮКСЕОЛ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА (С ОТМИВАНЕ) 200 мл
НовСОЛИНГЕН МАГНУМ ШАПКА ЗА БАНЯ 405 * 1
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Рак на гърдата
- Протеинът ламинин предпазва растежа на туморните клетки в гърдата
- Фъстък
- Масло от авокадо
- Ярките дрехи през топлите дни понижават стреса
- Хлебен пудинг
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Предпазване от травми при зимните спортове
- Домашно слънчогледово масло
Коментари към Фъстъченото масло намалява риска от рак на гърдата